Biz Kimiz?

1969 yılında kurulmuş olan derneğimizin esas amacının tüzüğümüzde kapsamlı bir şekilde açıklandığı üzere özetle temel bakımı aileleri tarafından karşılanamayan çocuklarımızın gelişimindeki etken sosyal, sağlık, eğitim, pedagojik gelişimleri gibi tüm temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.

Faaliyetlerimiz ile çocuklarımızın yetiştirilmelerine, bir meslek edinmelerine yardımcı olacak şekilde duygusal ve zihinsel gelişimlerinde toplumdaki diğer çocuklardan geri kalmamaları birinci önceliğimizdir.
Amacımız çocuklarımızın sadece temel fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Bizler aynı zamanda duygusal, zihinsel, sosyal, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak onların hayatlarını olumlu yönde etkilemek için çalışıyoruz.

Bu amaçla, çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyüyebilmeleri, sevgi ve ilgi görebilmeleri için çeşitli programlar ve hizmetler sunuyoruz. Pedagojik desteklerle çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunurken, sağlık hizmetlerimizle de sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Bu sebeple derneğimiz daha ilk kurulduğu yıldan bu yana Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Esirgeme Kurum’ları ile uyumlu bir çalışma içindedir

hakkimizda2